Fördelar med Woocommerce

Funderar du på att starta en e-handel? Kanske undrar du vilken plattform du skall välja som passar just dina behov bäst? Det finns många olika plattformar att välja mellan; Shopify, Quickbutik, Prestashop osv och alla har de sina fördelar och nackdelar. Har tar vi upp några av fördelarna med Woocommerce som är den plattform vi helst använder oss av om vi själva får välja. Woocommerce är ett e-handelstillägg till WordPress som är gratis att installera.

Design

Många plattformar för e-handel begränsar dig till att i första hand använda deras mallar och teman. Detta kan funka för dig som snabbt vill komma igång, men risken är att du får göra kompromisser med design och sedan sitter fast med ett tema som du inte riktigt gillar. Vill du göra mer omfattande designändringar kan det dessutom bli dyrt då endast plattformens egna utvecklare eller möjligtvis myckeg nischade utvecklare vet hur man gör. WordPress med Woocommerce är adaptivt och även om det finns mallar och teman så går allt snabbt och enkelt att ändra och bygga upp enligt de designskisser man gjort.

Integrationer och tillägg

Många e-handlare efterfrågar integrationer till andra system såsom bokföring, lager, kassa m.m. Detta kan bli både dyrt och omständigt om du använder vissa plattformar. Till Woocommerce finns däremot de flesta sådana integrationer sedan tidigare, men om du trots allt behöver utveckla något eget så är det betydligt enklare och billigare i den miljön.

På vissa plattformar kan de tillägg (eller plug-ins) du behöver för att t.ex driva trafik eller skapa en schysst användarupplevelse bli onödigt dyra. Några exempel på sådana tillägg kan vara översättningsverktyg, designfunktioner och SEO (sökmotoroptimering). På exempelvis Shopify finns ett enormt utbud av tillägg, men ju fler du installerar kan det tillslut bli mycket kostsamt med alla månadsavgifter. Till WordPress/Woocommerce därmot finns mycket gratis.

Hemsida

E-handel som är byggd med e-handelsmallar ser ofta ut som just e-handelsplatser. Om du vill att din sajt ska vara en mix mellan en hemsida och butik är det mycket bättre att välja WordPress med Woocommerce.

Växtvärk

Många plattformar kan verka billiga, men när du växer kan det bli en kostsam historia. Leverantörerna lägger på extrakostnader ju fler produkter du har, desto mer lagringsutrymme du behöver etc. De låser också fast dig till att använda plattformens egna utvecklingsavdelning för att göra anpassningar.

Det var några av de fördelar vi ser med Woocommerce. Undrar du över något specifikt är du välkommen att fråga oss.

Har du frågor eller vill boka in ett möte?

Hör av dig så återkopplar vi snabbt.